fredag 31 juli 2015

Bara en gång till (Del 9)

Hon tog upp posten som låg på hallgolvet och gick igenom dem. Två till brev från inkasso, hyran och något brev från ett jävla casino. Antagligen ett medlemskort. Hon gick ut i köket och kastade breven i högen med öppna och obetalda räkningar, satte sig på stolen, begravde ansiktet i händerna och suckade. Den onda cirkeln var ett faktum och hur hon räknade fick hon inte pengarna att räcka till.

Varje dag kollade hon deras konton, räknade, räknade om, kollade fakturorna och räknade ihop pengarna på kontot igen. Minusdifferensen gapade sig större varje gång och hon gjorde vad hon kunde för att beta av högen med obetalda fakturor, inget tycktes dock hjälpa. Än mindre hjälpte han till när hon en gång försökte få honom att förstå att de höll på att gå under. Hans svar blev alltid att han skulle lösa det, men han vägrade att se över fakturorna tillsammans med henne då hon var mycket bättre på det där med räkningar, enligt honom.

När det tillslut damp ner ett brev från kronofogden som han blev först med att hitta blev det dock en annan visa från hans mun. Hon fick en ordentlig lektion i hur oansvarig hon är som inte tar reda på deras ekonomi och istället för att bita ifrån stod hon bara där och tog allt. Kämpade för att hålla tillbaka tårarna medan hans ord högg som knivar i bröstet. När han var klar kastade han brevet i ett hennes ansikte med slutorden att det var hennes jobb att lösa. Själv gick han och satte sig vid datorn. Några minuter hörde hon ljudet av pokerspel.

Veckorna som följde var en våg av en bra period. Hans utbrott mot henne tände en beslutsamhet och en perfektion i hans spelande. Allt för att visa henne att hans poker inte hade någonting att göra med deras dåliga ekonomi. Båda två visste egentligen att det enbart hade med det att göra, men istället för att kommentera det så lät hon honom hållas för att inte förstöra den bra perioden som även gjorde att de lyckades beta av högen på köksbordet. När kontona började visa plus krympte även den hemska klumpen i magen som höll på att förgöra henne. Ensamheten var dock fortfarande ett problem. Det gick bra för honom, men det var även  på bekostnad av mindre tid tillsammans. Deras hem handlade om att han skulle få rum, vilket i praktiken betydde att hon inte fick störa honom eller ta i honom.

En mysig kväll tillsammans innebar att hon satt i soffan och kollade på en film han ville se och han satt framför datorn och spelade poker. Middag tillsammans betydde att hon lagade det han ville ha, serverade maten vid datorn och dukade av när han var klar medan hon satt i köket eller framför TV:n. Gå och lägga sig tillsammans betydde att hon fick göra sig klar för natten i slutet av en turnering och fram till att den andra började lade han sig i sängen bredvid henne och strök sin hand mot hennes rygg tills att ljudet från datorn sa att det var dags för honom att gå upp. Hon blev under denna tid en mästare på att gråta utan att det hördes. Hon ville så gärna sätta stopp, men var rädd för konsekvenserna hon kände till allt för väl.

En kväll när hon kom hem från en lång promenad var det helt tyst i lägenheten och endast ljuset från tända ljus lös upp hennes omgivning. På golvet låg det en lapp som beordrade henne att ta sig till badrummet. Han hade tappat upp ett bad till henne och hon log, tog av sig kläderna och gick i. Det varma vattnet omslöt hennes kropp och hon blundade. Från utsidan kunde hon höra tonerna från hennes favoritartist och hans steg som närmade sig. Han satte sig på knä intill badkaret och gav henne ett glas vin, hennes favoritvin. Hon tittade på honom med en bedjande blick att göra henne sällskap, men han skakade bara på huvudet och sa att han skulle förbereda maten och hon kom på sig själv med att titta förvånat på honom. Hon måste drömma tänkte hon för sig själv.

Kvällen fortsatte med middag tillsammans i köket även här med enbart levande ljus runt omkring dem. När de var klara tog han hennes hand och tog med henne till vardagsrummet där han hade förberett för att kunna ge henne en massage. Hon lade sig ner och lät hans händer arbeta över hennes rygg och axlar. Som hon längtat efter detta bara tanken tillsammans med hans beröring fick henne att gråta tyst. När han var klar kysste han hennes nacke och satte sig åter på knä framför henne, hjälpte henne upp så hon satt mitt emot honom. Han tittade ömsint på henne när han såg tårarna och strök med sin hand på hennes kind. De log mot varandra och han tog fram ett kuvert och lade det i hennes hand. Hon öppnade försiktigt och tog fram det som var där i. Två biljetter till Turkiet i två veckor. Hon tappade andan och kastade sig om hans hals. "Jag älskar dig" utbrast hon gråtandes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar