tisdag 16 juni 2015

Bara en gång till (Del 6)

Besöket hemma i sin stad hade fyllt henne med massor av energi så när det var dags att åka tillbaka till honom och deras nu gemensamma stad var uppgivenheten som bortblåst. Hon kände sig redo att börja om och främst så saknade hon honom mer än vad ord kunde beskriva. Dessutom skulle hon besöka sin framtida skola och lägga upp en plan för sina studier. Hon skulle få möjligheten att både ha någonting att göra om dagarna och träffa andra människor och det gjorde henne hoppfull.

När hon kom tillbaka mötte han upp henne och bara att se honom gjorde att fjärilarna i magen fick nytt liv. Hon hade nästan glömt hur vacker han var och hur mycket hon tyckte om hans kramar och kyssar. Hans kyssar. Bara den tanken fick henne att tappa andan och bli knäsvag. De trollband henne totalt. Ingenting runt omkring spelade någon roll längre i de stunderna och hon hade kunnat pausa tiden för all framtid där och då, så underbara var de.

Inför hennes skolstart tyckte han att de skulle skaffa en dator för att hon lättare skulle kunna vara hemma och plugga istället för att vara bunden till det studiecentrum som fanns. Hon tyckte däremot att det var onödigt då hon inte hade någonting emot att vara där och plugga. Dels för att hon hade tillgång till det dygnet runt och dels för att det låg så nära där de bodde. Han å andra sidan stod på sig och sa att det skulle bli bättre för henne och till slut gav hon med sig.

Några veckor senare stod det en dator i deras hem och innan skolan började satt hon vid den och ordna inför skolstarten. Dessutom kunde han prata med sina vänner hemma i sin stad via MSN så hon medgav att det inte var en så dum idé med en dator hemma trots allt. Han hade inte så mycket användning för den, men han satt ofta med henne och lärde sig det som var intressant för honom, däribland MSN för att barnen uppskattade att kunna skriva till honom över nätet istället för att prata i telefon. Han sa att han skulle använda den när hon inte behövde den för sitt skolarbete.

Skolan började och trivdes med att studera. Förvisso var det ganska stelt eftersom de flesta som hon gick med verkade känna varandra eller i alla fall veta vilka de andra var, förutom hon. Hon var ny i stan och ingen verkade vilja närma sig henne, men hon brydde sig inte så mycket till att börja med. Det var bara skönt att ha något att göra om dagarna. Ofta satt hon direkt efter skolan i studiecentrum för att göra lite skolarbete på en gång, för att det var lättare att påbörja eller avsluta saker när det fortfarande var färskt i minnet. Dessutom var det där hon kunde prata och få hjälp av andra elever och lärarna.

En kväll när hon kom hem efter skolan satt han vid datorn i vardagsrummet, men höll inte på med MSN som han vanligtvis brukade göra. När hon frågade honom vad han gjorde svarade han med ett leende att han höll på att registrera sig på en pokersida. Han lade fram det med att det skulle bli bättre för dem för då behövde han inte gå iväg till lokalen för att spela, utan kunde sitta hemma och samtidigt vara hennes sällskap. Det skulle ge dem mer tid till varandra. Hon tittade skeptiskt på honom, men han fortsatte bara att le och berätta vidare om hur han lagt upp sina planer. Han skulle bara spela turneringar och använda det kapital han hade när han spelade med vännerna nere i lokalen. Ingenting skulle behöva tas från deras kassa. Han fortsatte berätta lyriskt om hur turneringarna var uppbyggda, att man betalade en viss summa pengar precis på samma sätt som när han spelade i lokalen. Hon hade varit med där några gånger och det fungerade bra. Alla lade in samma belopp som blev en vinstpott och de tre bästa i turneringen delade upp pengarna. Han var dessutom den som oftast var bäst, så pengar hade han för att fortsätta.

Hans glädje i ögonen när han berättade om pokern fick hennes hjärta att smälta. Samma glädje hade hon sett i dem när hon berättade att de var gravida och det gjorde henne så glad. Hon strök sina händer genom hans hår och kysste honom ömt för att få honom att tystna. Här ville hon stanna. I hans famn, sättet han kysste henne på och den glädje han visade just nu. Hans lycka var hennes lycka och hon skulle aldrig kunna säga nej till den. Han hade kontroll över vad han gjorde och om han spelade under tiden hon ändå inte var hemma så gjorde det ingenting. Hon behövde ändå inte datorn då. Och han skulle aldrig göra något för att äventyra deras ekonomi, inte med planen han hade. Han var en duktig spelare, det visste hon. Pokern var hans hobby, ett tidsfördriv, hans glädje i livet. De log mot varandra och med det gav hon sitt medgivande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar