lördag 28 november 2015

Bara en gång till (Del 17)

Bilden av hur kondompaketet hoppade upp mellan madrasserna hade etsat sig fast på näthinnan och hon visste att hon skulle behöva ta upp det. Hon hade inte vågat göra det där och då. Ville inte förstöra deras gemenskap och dessutom visste hon att det var strängt förbjudet att störa honom när han spelade poker. Även nu var hon rädd för att ta upp det. Tänk om hon anklagade honom utan att han hade gjort något. Hon vågade knappt tänka på konsekvenserna.

Hon vankade av och an i sin lägenhet och funderade på vad hon skulle göra och så plötsligt, ett minne till. Det där läppstiftsmärket på vinglaset. Hennes ögon tårades och hon fick plötsligt svårt att andas. Dagen efter bestämde hon träff med honom för middag i deras gemensamma lägenhet och hon köpte med sig vin, det var ju ändå fredag. Hon dukade fram och ställde strategiskt vinglaset med märket från läppstiftet på sin plats. Hans förklaring var att han och polaren hade haft förfest hemma och han hade haft med sig en tjej som jobbade på hans restaurang. Svaret blev flyktigt, men tillräckligt ingående för att det skulle vara sant och hon fick genast dåligt samvete.

Sommaren kom och hon fick ett arbete som samordnare för ett företag och behövde använda en dator. De hade kommit överens om att hon skulle använda datorn i deras gemensamma lägenhet. Hon behövde ändå bara vara uppkopplad några timmar i veckan. Dessutom planerade han att åka på semester med sin bror och barnen så hon kunde vara i lägenheten mot att hon tog hand om växterna. När hon frågade varför hon inte fick följa med på deras semesterresa då hon kunde anpassa sina arbetstider efter sitt liv blev svaret att det inte fanns plats i bilen. Hon hade svarat att de kunde ta två bilar precis som förra året, men han skakade bara på huvudet och sa att det skulle blir ett för stort projekt för lite semester. Hela hans kroppsspråk visade en sådan kyla kring att hon skulle följa med att det gjorde ont i henne.

Dagen när han skulle åka gick hon över till honom för att vinka av honom och barnen. Han stod i sovrummet och packade sina saker medan barnen var ute på gården och hon såg sin chans att ta upp sin upptäckt mellan madrasserna. Hon hade i ren panik lagt tillbaka kondompaketet förra gången och visste vart det var någonstans. Det blev därför enkelt för henne att lägga sig tvärs över sängen så att en glipa skapades och kondompaketet skymtade. Hon visade det för honom med en frågande blick. Han svarade lugnt att det där måste ha varit från samma kväll som vinglaset. Polaren och den där tjejen hade sovit över och de två hade lånat sängen medan han sov på soffan. Han smekte hennes kind, log och sa att han aldrig skulle kunna vara otrogen. Definitivt inte med henne som flickvän.

Återigen litade hon på honom. Han hade ju själv anklagat henne för att vara otrogen trots att hon inte varit det och de hade ju pratat om det där under en av deras middagar. Dessutom ville han att de skulle bli bra mellan dem igen. Ändå kunde hon inte släppa tanken på att han inte talade sanning för henne. Någonting i magen sa att det inte kunde vara så som han sagt att det var och det var just den där magkänslan som tog över när hon satt vid datorn och arbetade några dagar senare. Hon skulle leta efter en fil hon sparat ner, men klickade fel och kom istället in på sparade msn-konversationer. Hans sparade msn-konversationer. Bara för någon dag sedan så hade hon visar honom hur man tog bort inställningen så att de inte sparades, men eftersom han inte var så duktig på datorer så hade han tydligen missat hela grejen med att det sparades som filer, på datorn. Hon hade tyckt att det var lite märkligt att han ville göra den ändringen, men inte tänkt så mycket mer på det. När hon nu satt och läste en konversation med en tjej hon inte visste vem det var förstod hon varför.

De hade inte haft sex sedan de var utomlands för snart två år sedan på grund av hans tabletter för ryggen gjorde det omöjligt för honom, men framför henne rullades någonting annat upp. Han skrev till henne om hur kåt han var och vad han ville göra med tjejen. Han skrev om henne, att hon inte kunde få honom att känna den känslan längre och att han saknade de känslorna. Den här tjejen väckte de känslorna hos honom igen, De planerade att träffas och det bestämdes både plats och tid. I konversationen fanns även bilder som laddats ner. Hon kontrollerade numren och tänkte för sig själv att så dum kunde han inte vara så att han sparat dem på datorn. De låg inte bland de andra bilderna, utan hade gömts på ett annat ställe i en mapp som var döpt till "poker". Där mitt framför henne på datorn fanns den tjej som han träffade bakom hennes rygg, naken i en dusch och poserade leende. Den tjej som han hade suttit och druckit vin med och haft sex med i deras säng. Tjejen som arbetade på hans polares restaurang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar