måndag 19 oktober 2015

Rådgivning hos kyrkan

Visste du att man kan gå till kyrkan för att få rådgivning?

Jo, så är det. Det finns rådgivning både för par eller som enskild individ och avgiften är subventionerad, vilket innebär att kostnaden är lägre eller helt gratis. Detta är helt beroende på vart man bor, men det går enkelt att fråga om när man kontaktar dem.

För många kan det nog kännas konstigt att gå till kyrkan för att få hjälp, men faktum är att det inte ligger något religiöst alls bakom rådgivningen man får där. Det handlar inte om att blanda in Gud eller någon som helt livsåskådning. Det är legitimerade psykoterapeuter, psykologer eller beteendevetare som man pratar med och dessa är vanligtvis anställda av landstinget. Man kan självfallet även välja att gå till en diakon eller diakonissa, som arbetar i församlingen, om man hellre vill det.

Samtalen omfattar ett visst antal och personen man pratar med omfattas av sekretess. Det först heller inga journaler och man kan välja att vara anonym när man går dit för att prata, vilket är den stora skillnaden mot den traditionella vården. Något som jag personligen kan tycka är väldigt bra. Det är inte alltid som man vill att det som sägs ska hamna på ett papper. Speciellt inte om man är rädd eller känner sig obekväm kring sin situation.

Skulle du vilja prata med någon inom svenska kyrkan för rådgivning så klicka här så kommer du rätt på deras hemsida på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar