torsdag 17 mars 2016

Spelfrihet tillsammans

För ett tag sedan tipsade jag om hur man kan söka hjälp tillsammans genom parterapi. Jag tänkte fortsätta med ett till tips där man kan söka hjälp tillsammans som spelberoende och medberoende.

Denna gången handlar det om en internetbaserad behandling, spelfri.se.
För att man ska få hjälp genom denna sida så behöver den ena parten har ett problem med spel om pengar och viktigt är även att man inte går i någon annan behandling samtidigt då detta är ett forskningsprojekt. För att komma igång och påbörja behandlingen så registrerar man ett konto (både spelare och anhörig) och svarar på en enkänt. Detta tar cirka 30 minuter och därefter kopplas en terapeut till behandlingen och man är igång. All kontakt sker genom telefon samt mail från kontot så det är därför viktigt att man är aktiv på sidan hela tiden för att man ska kunna få den hjälp man behöver.

Behandlingen i sig håller på i 10 veckor och baseras på självhjälpsstudier med uppgifter och text som bygger på att kontrollera och eller minska spelandet. Behandlingen bygger på KBT-terapi och genomförs av Karolinska institutet.

Klicka på länken för att komma till sidan: spelfri.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar